Returnarea unor sume platite suplimentar la taxa drum din Germania

Returnarea unor sume platite suplimentar la taxa drum din Germania

Toll Collect Germania a anuntat pe site-ul oficial al companiei ca este posibila returnarea unor sume platite suplimentar la taxa de drum din Germania.

Mai precis, pentru cursele efectuate in perioada 28 octombrie 2020 și 30 septembrie 2021 o parte din taxa de drum achitata in Germania poate fi rambursată la cerere.

Rambursarea unor valori din taxa rutieră platite pentru costurile de infrastructură depinde de clasa de greutate a vechiculelor și este în valoare de:

  • De la 7,5 t până la 12 t MTMA*: valoare de rambursat de 1,5 cent/km
  • De la 12 t până la 18 t MTMA*: valoare de rambursat de 0,3 cent/km
  • Peste 18 t MTMA* cu până la 3 axe: valoare de rambursat de 0,5 cent/km
  • Peste 18 t MTMA* cu 4 sau mai multe axe: valoare de rambursat de 0,5 cent/km

*greutate totală admisă

Solicitarile de rambursare a acestor sume se fac pe baza unei cereri plus documentele justificative precum tichetele de tranzit sau informarile de plata disponibile in contul Toll Collect.

Recomandarile facute de Toll Collect privind aceste rambursari sunt :

  1. Solicitarile de returnare se fac numai dupa 1 octombrie 2021.
  2. Clientii pot depune solicitarile până la sfârșitul anului 2023.
  3. Solicitarile se inainteaza catre Autoritatea Federale pentru Transporturile de Marfă (BAG). In prezent se lucreaza la un sistem prin care aplicarea de solicitare sa se faca cat mai simpla posibila. Vor exista informații în timp util cu privire la acest lucru pe site-ul oficial al BAG.
  4. De la data depunerii solicitarilor va fi nevoie de o perioadă pentru a procesa cererile primite. Prin urmare, BAG vă solicită să aveți răbdare.
  5. Nu se va percepe o taxa pentru procesare si nici nu este necesar sa apelati la alte companii specializate (case de avocatura) pentru acest demers.

Informații suplimentare sunt puse la dispoziție de către Autoritatea Federală pentru Transporturile de Marfă (BAG)

Decizia de returnarea a unor sume platite suplimentar la taxa drum din Germania vine dupa hotararea Curtii de Justitie Europene (pronuntata in 28 Octombrie 2020) privind taxarea suplimentara a costurilor poliției rutiere la colectarea taxei rutiere pentru autocamioane, taxe ce nu ar fi trebuit să fie incluse.

Va vom tine la curent cu informatii suplimentare, atunci cand acestea vor fi publice. Informatii despre scaderea tarifelor aplicate la plata taxelor de drum din Germania gasiti la Noutati.

Simplu. Sigur. Smart